main logo
492

Regiunea Centru a marcat Ziua Europei prin salubrizarea râului Bâc

Regiunea de Dezvoltare Centru a ales să sărbătorească altfel Ziua Europei şi a organizat astăzi o campanie de salubrizare pe râul Bâc.

Regiunea Centru a marcat Ziua Europei prin salubrizarea râului BâcFoto: moldpres.md

Acţiunea cu genericul “O regiune mai curată pe calea europeană!” a fost iniţiată de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) în parteneriat cu Centrul Național de Mediu, Primăria orașului Ialoveni și un grup de tineri activi din centrul ţării, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Participanţii au colectat zeci de saci cu gunoi, sticle de plastic și alte tipuri de deșeuri, care au fost încărcate în două camioane. Cu ajutorul autorităților locale, acestea au fost evacuate la o gunoiște autorizată. Cei mai activi participanți au fost premiați şi au fost încurajaţi să ducă un mod sănătos şi ecologic de viață. Copiii au fost îndemnați să păstreze curățenia la ei acasă, să promoveze campaniile de colectare a deșeurilor în localitățile de unde vin și să contribuie la promovarea valorilor europene în regiune.

După colectarea deșeurilor, elevii au fost invitaţi la o excursie în incinta ADR Centru, unde împreună cu specialiştii Agenţiei au discutat despre activitatea instituţiei, domeniile de intervenție ale dezvoltării regionale și acele proiecte, care sunt implementate în zona Centru cu suportul partenerilor din Europa.

„ADR Centru a decis să marcheze altfel Ziua Europei pentru a atrage atenția asupra faptului că noi înșine ne putem construi Europa acasă. Tuturor ne place că în țările europene este curat și sunt condiții mai bune de trai, dar schimbarea o putem face doar prin propria implicare. Nouă ne pasă de mediul în care trăim, iată de ce împreună cu un grup de tineri foarte receptivi am demonstrat că se poate”, a explicat, la solicitarea MOLDPRES, Lilia Ţurcan, ofiţer de presă al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru.

Acțiunile de salubrizare şi înverzire au devenit o tradiție pentru echipa ADR Centru, ultima campanie fiind organizată în luna aprilie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării