631
1
Rechin care a crescut cu un inel din plastic în jurul gâtului, salvat în largul coastei SUA
631
1

James Sulikowski, profesor de științe marine la Universitatea din New England, a descoperit în largul coastei din Maine, un rechin care a crescut cu un inel din plastic dur în jurul gâtului.

Lațul i-a tăiat pielea și i-a secționat mușchii, iar viața mamiferului marin a fost în pericol permanent ani de zile, cât timp a trăit cu capcana mortală prinsă de gât, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

James Sulikowski și echipa sa erau într-o misiune de cercetare și scopul era acela de a atrage un rechin căruia să-i implanteze un dispozitiv care să le permită ulterior să adune informații pentru un proiect științific. Echipa de cercetători a prins tocmai rechinul ajuns la maturitate la 7 metri, care crescuse cu inelul din plastic în jurul gâtului, relatează CNN.

Profesorul s-a declarat extrem de afectat și a spus că în toată cariera lui nu a văzut ceva „mai cumplit”. „Am știut imediat că ceva este în neregulă când l-am tras aproape", a spus Sulikowski.

Plasticul era înfășurat în jurul gâtului și îi tăia pielea și mușchii. „Nu știm sigur de unde provine plasticul, dar este similar cu cel de la ambalajele cu momeală pentru pește", a spus Sulikowski.

El a reușit să taie și să îndepărteze plasticul și crede că rechinul ar fi murit dacă nu ar fi făcut-o. Profesorului a mai spus că plasticul l-a prins de câțiva ani, când era doar un pui, și a rămas în jurul gâtului în perioada de creștere, ajungând acum practic să-l sugrume.

După ce au salvat rechinul, i-au atașat pe aripa dorsală un dispozitiv de urmărire, apoi l-au eliberat. „Având în vedere natura leziunilor pe care le avea, l-am botezat Destiny, pentru că este, fără îndoială, un supraviețuitor”, au scris cercetătorii într-un mesaj postat pe o rețea socială.

Echipa a urmărit traseul lui Destiny câteva zile și a transmis pe Twitter că „este în viață și este bine”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter