main logo
529

R. Moldova în 2019: Orașe fără apă și strategii fără strategi

În Republica Moldova există orașe în care oamenii nu au acces la apă și canalizare, la servicii calitative de salubrizare, sau la transport public dotat pentru persoanele cu necesități speciale.

R. Moldova în 2019: Orașe fără apă și strategii fără strategiFoto: Știri.md

Primarii localităților spun că problema este foarte complicată, iar în R. Moldova nu există o viziune generală asupra modalității în care ar trebui să fie soluționate aceste probleme, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

La 27 iunie Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT a prezentat rezultatele evaluării performanței administrațiilor publice locale în prestarea serviciilor de gospodărie comunală din orașele și municipiile din R. Moldova. 

Concluziile „ADEPT” privind calitatea serviciilor comunale

Igor Boțan, directorul executiv al Asociației ADEPT, a spus că a fost creată o platformă care să permită măsurarea calității serviciilor oferite cetățenilor de administrațiile locale, să încurajeze analiza situației și răspândirea bunelor practici în oferirea serviciilor.

Platforma www.serviciicomunale.md permite cetățenilor să compare datele despre serviciile comunale din localitățile Moldovei.

Polina Panainte, directoare de programe la „ADEPT”, a spus că serviciile comunale calitative nu pot fi obținute doar prin efortul administrației publice locale, dar și prin presiunea pusă din partea cetățenilor.

„Există o responsabilitate redusă a administrației publice locale față de cetățeni în materie de serviciile pe care le prestează. Cetățenii spun că nu cunosc ce se întâmplă la primării. Uneori acestea sunt văzute ca „un templu al zeităților” și doar cei foarte curajoși reușesc să ajungă până la primar. Doar cei foarte interesați reușesc să dezgroape date și să afle ce se întâmplă în localitatea lor”, a spus Panainte.

Citește continuarea pe ZdG.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării