main logo
730

Protest întâmpinat cu pumni şi pietre la Consiliul Superior al Magistraturii

Maria Olaru, 52 de ani, a fost lovită cu pumni şi pietre în timp ce protesta în fața Consiliului Superior al Magistraturii. Agresorul este Alexandru Maniulenco, angajat al întreprinderii „Wine International Project”, care își are sediul în aceeași clădire.

Protestatara a comunicat pentru Anticorupţie.md, că a venit să depună o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva unor judecători ai Curţii Supreme de Justiție și a hotărât să protesteze pentru a atrage atenția asupra cazului său. „Curtea Supremă de Justiție mi-a respins recursul pentru că l-ar fi depus târziu. Dar eu am depus la timp contestația. A fost mușamalizat dosarul. Am stat în detenție aproape o lună, fiind nevinovată”, a declarat ea.

Femeia a precizat că, în timp ce scanda, un bărbat a atacat-o din spate, a lovit-o cu pumni şi a aruncat în ea cu pietre: „Mi-a fracturat două degete, au fost puse în ghips, mi-a deteriorat camera”.

Bărbatul a refuzat să-și explice acțiunile. Mai mult, el a agresat reporterul portalului Anticoruptie.md. Singura explicație a fost că „este o instituție de stat și nu se poate filma”.

Protestul Mariei Olaru a fost văzut de câțiva magistrați. Unul dintre aceştia i-a recomandat protestatarei „să fluiere într-un loc”, iar după ce a văzut că este filmat, a declarat că a avut în vedere să-și schimbe locul protestului.

Cazul este cercetat de către Poliția sectorului Centru a Capitalei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării