main logo
3517

Proprietarul lanului de lalele de la Bardar a pus o taxă de intrare

Nu mai intră cine și cum poftește în lanul de lalele de la Bardar. Proprietarul a pus o taxă de intrare, iar din banii adunați vrea să repare drumul până la plantație.

Proprietarul lanului de lalele de la Bardar a pus o taxă de intrare

Omul spune că a obosit să tot aibă vizitatori care vin să facă poze și vrea mai degrabă ca aceștia să cumpere bulbii, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Plantația de lalele de la Bardar există de aproximativ 30 de ani și până acum în fiecare primăvară devine un punct de atracție pentru multă lume. 

Gheorghe Luchița, cel care muncește de mic copil cot la cot cu părinții, spune că în ultimii ani sunt foarte mulți vizitatori, așa că a pus o taxă de intrare.

Covorul multicolor de la Bardar te duce cu gândul la țara lalelelor, Olanda, acolo unde asemenea peisaje sunt obișnuite. 

Aici sunt peste 80 de soiuri aduse din diferite țări - Japonia, Rusia sau Olanda. Deosebită este laleaua care crește în munți.

Iar acum zece ani a apărut un soi nou, pe care Gheorghe Luchița l-a numit “Laleaua de Bardar”. Floarea de o culoare roz pal s-a născut anume la ferma familiei.

Începând din luna august, bulbii lalelelor vor fi strânși, iar din septembrie vor fi scoși la vânzare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării