main logo
4563

Primele imagini: A început amenajarea spitalului de la Moldexpo

Autoritățile au început deja amenajarea centrului de triere de la Moldexpo, care va găzdui circa 700 de persoane infectate cu COVID-19.

Primele imagini: A început amenajarea spitalului de la Moldexpo

Echipa Știri.md a surprins mai multe imagini în care se observă că munca e în toi, însă potrivit unor informații militarii abia scot mobila din pavilioane pentru a face loc paturilor care vor fi aduse.

Totodată, pentru a vedea condițiile sanitare, primarul Capitalei Ion Ceban a mers în această dimineață la Moldexpo.

Știri.md amintește că la Moldexpo va fi amenajat un spital cu 700 de locuri pentru viitori pacienți suspecți de coronavirus.

Un anunț în acest sens a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, pe 29 martie.

„Am vorbit despre desfășurarea unui spital, centru de triere, spital alternativ, improvizat, așa cum am spus noi. Astăzi am decis că acest centru de triere, acest spital, va fi la Moldexpo.

Specialiștii au evaluat azi situația pe loc, iar până miercuri va fi desfășurat acest spital acolo, cu toate necesitățile, cu 700 de paturi, 700 de locuri”, preciza Ion Chicu.

Știri.md amintește că în Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 298 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate două decese din cauza COVID-19, iar mai mulți pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării