main logo
782

Prețuri mai mici: Noile tarife la electricitate au intrat în vigoare

Vineri a intrat în vigoare decizia Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE) privind reducerea tarifelor reglementate la energia electrică, odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

Prețuri mai mici: Noile tarife la electricitate au intrat în vigoareFoto: zdg.md

Agenţia Infotag a informat deja că, în conformitate cu aceasta, consumatorii finali din centrul şi sudul Moldovei, deserviţi de compania Premier Energy şi conectaţi la reţele de distribuţie de joasă tensiune (0,4 kV), vor plăti 1,68 lei pe 1 kW / oră - cu 0, 21 lei sau cu 11,1% mai puţin decât anterior, transmite Știri.md.

Pentru consumatorii conectaţi la reţelele de tensiune medie (6-10 kV), tariful va fi de 1,32 lei (-13,8%), iar pentru tensiune înaltă - 1,17 lei (-14,9%).

Locuitorii regiunii de nord, deserviţi de întreprinderea de stat Furnizarea Energiei Electrice Nord, vor plăti 2,14 lei pentru 1 kW / h (-3,8%) pentru reţele de 0,4 kV şi 1,57 lei (-3,9%) pentru reţele 6-10 kV.

Potrivit specialiştilor agenţiei, acest lucru este dictat de factori obiective, în special de scăderea preţului de achiziţie a energiei electrice de la 163 de bani la 1 kW / h la 146 de bani sau cu 10%, abateri tarifare pozitive, şi dinamica monedei naţionale faţă de dolarul american.

Decizia a fost adoptată pe baza cererilor de la furnizori, luând în considerare consumul rezonabil şi costurile necesare funcţionării lor normale cu utilizarea eficientă a capacităţilor de producţie existente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării