main logo
1977

Președintele Judecătoriei Strășeni, prins de ANI cu avere nejustificată

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit o avere nejustificată de peste 622.000 de lei în cazul președintelui interimar al Judecătoriei Strășeni, Sergiu Osoianu, și membrilor familiei sale. Aceasta rezultă din diferența substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate în perioada 2018-2021.

Președintele Judecătoriei Strășeni, prins de ANI cu avere nejustificatăImagine simbol

ANI s-a sesizat în baza unei investigații jurnalistice. În cea mai recentă declarație de avere și interese personale, judecătorul a raportat deținerea unui teren și a unei locuințe, valoarea cărora, după părerea autorului sesizării, ridică suspiciuni privind existența unei discrepanțe substanțiale între veniturile declarate și cheltuielile efectuate de persoana vizată, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate. Dacă instanța va susține demersul ANI, raporturile de muncă cu Sergiu Osoianu vor fi încetate. Acesta nu va putea ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Deocamdată actul de constatare al ANI nu este definitiv și poate fi contestat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării