6605
4
Presa: Polițiști ai lui Plahotniuc, numiți în funcții noi de Năstase
6605
4

După ce a ajuns la putere ca urmare a „luptei împotriva lui Plahotniuc”, noul ministru de Interne, Andrei Năstase, a aprobat în funcție candidatura unui polițist care a fost observat participând ilegal în campania electorală din partea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Foto: omg.md

Andrei Năstase a mers personal la Cahul pentru a strânge mâna comisarului Sergiu Costandachi, care a fost anterior văzut în repetate rânduri la evenimentele exclusiv politice ale fostului partid democrat din Moldova, transmite Știri.md cu referire la omg.md

Tot din ordinul lui Năstase, a fost aprobat în funcția pe care o deținea anterior fostul comisar al inspectoratelor de poliție din Leova și Cantemir, Andrei Sârbu, care împreună cu Costandachi a participat ilegal în campania electorală pentru candidatul Partidului Democrat din Cahul, Elena Bacalu. 

Totodată, Sergiu Costandachi a fost numit adjunctul comisarului nou ales.

În același timp, potrivit articolului 9 din Statutul disciplinar al poliției, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 502 din 9 iulie 2013, „unui agent de poliție este interzis:

1) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii social-politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;

3) să organizeze mitinguri şi alte întruniri cu caracter politic.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, nu a comentat, deocamdată, acuzațiile aduse.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter