main logo
811

Pregătiri de iarnă la Grădina Zoologică: Lămpi infraroșii și calorifere

Pregătiri pentru iarnă se apropie de sfârșit, la Grădina zoologică din capitală. Pentru ca animalele să nu îndure frigul, în adăposturile acestora au fost așternute paie și instalate sisteme de ventilare și iluminare.

Pregătiri de iarnă la Zoo: Lămpi infraroșii și calorifere

Pe timp de iarnă, animalele vor fi puse și la îngrășat. Între timp, administrația de la Zoo vine cu o surpriză pentru vizitatori: vor instala cuști speciale pentru reptile, unde vor putea fi admirați șerpii, transmite Ştiri.md cu referire la TV8.

Nu doar cuștile animalelor au fost pregătite pentru sezonul rece, ci și meniul zilnic. Rezerva de hrană va fi mărită, fiind mai bogată în vitamine și nutrienți, pentru ca acestea să adune grăsime și să reziste gerurilor.

„Hrana pe timpul de iarnă de obicei se mărește cu 10-15 procente. Noi ne străduim din vară, noi strângem, adunăm, colectăm nuci, pomușoare, le înghețăm, facem diferite compoturi, fânul este procurat pentru copitate pentru hrană. În perioada rece noi putem să introducem mai multe vitamine, hrană este mai multă, ceea ce nu putem să le oferim vara”, Olga Iuzvac, administratoare-șef Grădina Zoologică.

Temperaturile de afară deja au început să scadă simțitor, iar asta înseamnă că o parte dintre animale vor fi mutate în cuști special construite pentru sezonul rece. Acestea dispun de un acoperiș transparent, care permite razelor solare să pătrundă înăuntru.

„Urșii, lupii, leii, tigrii, leopardul zăpezilor. Ei sunt deprinși cu temperaturile reci. Ceea ce ține de păsări, maimuțe, care sunt iubitoare de căldură, noi ne străduim să le oferim toate condițiile necesare”, Olga Iuzvac, administratoare-șef Grădina Zoologică.

„Pe timp de iarnă în acest volier vor fi ținuți pelicanii. Păsările vor beneficia de condiții de lux: un bazin privat pentru înot, lămpi infraroșii ca să nu înghețe și un spațiu pentru odihnă”, Diana Popa, reporter TV8.

Cele mai tolerante la frig sunt urșii, care nu au nevoie de condiții speciale și vor cădea în somn odată cu venirea primului frig.

„La noi aceste animale nu prea cad în hibernare. Se află într-o stare de somnolență, mai dorm câte o zi-două, câteva, și apoi se mai trezesc și mai mănâncă. Îngrijitorii mereu se uită după ei și au grijă dacă se trezesc, să mănânce ceva, deoarece se trezesc deoarece le este foame probabil”, Olga Iuzvac, administratoare-șef Grădina Zoologică.

Totodată, la începutul iernii, grădina zoologică vor apărea în premieră voliere pentru reptile, unde la căldură vor fi adăpostiți șerpii. Aceștia vor putea fi admirați de vizitatori, alături de alte 1150 de specii de animale din grădina Zoologică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării