main logo
2547

Povestea unei tinere care a născut la 19 ani: În fiecare zi eram vorbită

Andreea este o tânără de la nordul Moldovei, care a născut la 19 ani și a fost lăsată de tatăl copilului fără niciun ajutor. Astfel, tânăra a fost nevoită să facă o alegere: să păstreze copilul sau să întrerupă sarcina.

Povestea unei tinere care a născut la 19 ani: În fiecare zi eram vorbităFoto: Captură video

Andreea a ales să dea naștere copilului și a trecut prin greutăți nu doar financiare, dar și psihologice din cauza atitudinii celor din jur față de femeile care au un copil nefiind căsătorite sau într-o relație, transmite Știri.md.

Tânăra povestește că a făcut cunoștință cu viitorul tată al copilului ei când era la studii în Chișinău. Bărbatul cu care a început o relație era cu aproape 11 ani mai mare.

"Relația a durat câteva luni. La un moment dat m-am simțit rău, dar nu credeam că eram însărcinată pentru că aveam menstruație. Am făcut câteva teste care au arătat rezultatul pozitiv. (...) El a spus că nu este pregătit să devină tată", povestește Andreea.

Ea mai povestește că a ascuns de părinți faptul că așteaptă un copil, dezvăluirea făcând-o abia după ce a născut.

"Mama mi-a spus că nu mai vrea să știe de mine. Am crezut că-mi cade cerul peste cap. Realizam că nu pot schimba nimic și că este alegerea mea. Nu știam ce să fac".

Ulterior, tânăra a fost sprijinită de tatăl ei vitreg, cu care a avut o relație mai caldă, și s-a întors acasă, în sat. Însă greutățile abia au început.

"Prietenii și rudele nu comunicau, iar părinții sufereau și ei din cauza asta. Eram în fiecare zi judecată, vorbită. Părinții nici nu puteau să iasă să lucreze, erau mii de întrebări, mai ales cine este tatăl", mărturisește tânăra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării