main logo
672

Povestea apicultorului care se bucură de prima miere din banii unui concurs organizat de AOAM

După anii munciţi peste hotare, lui Ştefan Cojocari, din Vadul lui Vodă, i-a surâs norocul.

A revenit acasă şi a investit în domeniul apiculturii. Bărbatul spune că nu şi-ar fi dus proiectul la bun sfârşit fără grantul în valoare de 50 de mii de lei, câștigat în cadrul unui concurs organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, transmite Știri.md cu referire la canal2.md.

„Aceasta este prima roadă, prima miere”.

Ștefan Cojocari şi-a început afacerea în toamna lui 2016. Este singurul din familie care face apicultură şi recunoaşte că primii paşi au fost cei mai dificili. Acum, apicultorul îngrijește 70 de familii de albini.

„Am decis să investesc în apicultură, deoarece mierea este un produs foarte întrebat. Pentru că a fost o provocare a mea din partea albinelor. Tot timpul, cât am fost mic, m-am temut de ele”, a spus apicultor, Ştefan Cojocari.

Ștefan a aplicat la un concurs organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri. A scris un business plan și cu cei 50 de mii câștigați și-a cumpărat o centrifugă, care îl ajută să scurgă mierea.

„Cu așa o centrifugă, avem posibilitatea de a scoate în jur de trei sute de rame pe oră. Este o centrifugă pe care mi-am dorit-o din prima zi în care am văzut-o la o persoană în lucru. Am optat pentru dânsa, pentru că planul meu este de a-mi crește un număr mare de stupi”, a spus apicultor, Ştefan Cojocari.

Datorită ajutorului financiar primit, Ștefan a reușit să se întoarcă acasă din Rusia.

„Ne-am bucurat tare mult, pentru că sunt aici, pe loc, nu se duc peste hotare, să retrăim și noi, și ei. Aici, pe loc, vor face un ban cu folos, pentru dânșii. Bravo lor”, a spus soacra lui Ștefan, Valentina Doban.

Bărbatul își vinde mierea la piața din orașul Vadul lui Vodă. Un kilogram de miere de albini costă în jur de o sută de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării