main logo
506

Poeți din 8 țări vor participa la Festivalul Primăvara Europeană a Poeţilor

Poeți, traducători și editori din Republica Moldova, Azerbaidjan, Belgia, Franța, Germania, Israel, România și Rusia vor participa la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional ”Primăvara Europeană a Poeților”, care va avea loc în perioada 7-9 mai la Chișinău.

Poeți din 8 țări participă la Festivalul Primăvara Europeană a PoeţilorPoeți din 8 țări vor participa la Festivalul Primăvara Europeană a Poeţilor

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, Congresul Azerilor din Republica Moldova și Ambasada Azerbaidjanului la Chișinău și alte instituții, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Solicitat de MOLDPRES, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Teo Chiriac, a menționat că festivalul are drept scop de a promova literatura română din R. Moldova în spațiul internațional. ”În decursul acestor ani, au fost publicate mai multe antologii în diferite limbi, de a căror apariție au beneficiat zeci de scriitori de la noi și care, direct sau indirect, au fost rodul acestui festival. Franța, Belgia, America, Cehia, Azerbaidjan, Ucraina – sunt doar câteva dintre țările în care au răzbătut poezia și proza autorilor noștri”, a precizat Teo Chiriac.

Festivalul va începe marți, 7 mai, la ora 10.00, cu depuneri de flori pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, iar inaugurarea oficială a evenimentului va avea loc în aceeași zi, la ora 17.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Astfel, în perioada 7-9 mai, scriitorii și iubitorii de literatură de la noi vor avea ocazia să îi întâlnească pe poeții: Farid Huseyn (Azerbaidjan), Andy Fierens (Belgia), Linda Maria Baros, Yekta (Franța), Christian W. Schenk (Germania), Luba Feldsher (Israel), Magda Cârneci, Eugen Suciu, Daniel Corbu, Valeriu Stancu, Stere Bucovală, George Terziu, Mircea Dan Duță (România) și Evgheni Stepanov (Rusia).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării