main logo
13191

Pilotul care a salvat viața a 171 de oameni de pe cursa Moscova-Chișinău

Principalul pilot al unui avion de pe cursa Moscova-Chișinău care a reușit să aterizeze aeronava la scurt timp după ce a depistat o problemă la motor, acum două săptămâni, este Vardan Sargsean și mai are în palmares o faptă istorică, datorită căreia a salvat zeci de vieți.

Pilotul care a salvat viața a 171 de oameni de pe cursa Moscova-ChișinăuFoto: armlink.am

Pilotul are 61 de ani și este din Armenia. Familia îi trăiește acolo, iar el locuiește la Chișinău, unde are semnat un contract de muncă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Acesta mai are în palmares o istorie fascinantă când a reușit să prevină un atac terorist. În anul 1983, Vardan Sargsean era parte a echipajului unui avion de model Yak-40, când unul dintre pasageri i-a amenințat că detonează o bombă dacă piloții nu aterizează aeronava pe un aeroport din Turcia. Echipajul avionului s-a înțeles cu acesta că vor ateriza în orașul turcesc Kars, scrie armlink.am.

De fapt, Vardan Sargsean a dus avionul pe aeroportul Shirak din Armenia. În timp ce presupusul terorist și-a dat seama că nu este aeroportul din Turcia, pilotul a efectuat o aterizare bruscă. În acest timp, tot lichidul din explozibil s-a scurs și când a încercat să se arunce în aer și să ia cu sine viața a alte zeci de oameni, a eșuat.

Amintim că, la mijlocul lunii iulie, un avion care a decolat de pe aeroportul Domodedova din Moscova și urma să ajungă la Chișinău, s-a întors la sol. Capitanul aeronavei a decis să se întoarcă, după ce în unul dintre motoare au început să se audă vibrații puternice. Motorul a fost oprit, iar aterizarea s-a făcut fiind utilizat doar cel de-al doilea motor. Avionul a aterizat cu succes pe aeroport. Înainte de aterizare ar fi fost scurs combustibilul din aeronavă, pentru a evita o posibilă deflagrație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării