main logo
461

Peste 7 mii de inculpați au fost trimiși în judecată în doar 6 luni

În primele șase luni ale anului 2019, procurorii au deferit justiției 6.851 de cauze penale în privința a peste 7.800 de persoane.

Peste 7 mii de inculpați au fost trimiși în judecată în doar 6 luni

Potrivit datelor Procuraturii Generale, cele mai multe cauze penale au vizat comiterea infracțiunilor contra patrimoniului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Acestea sunt urmate de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, circulația ilegală a drogurilor și huliganism. 

Din numărul total de 6.004 de sentințe pronunțate în prima jumătate a anului 2019 în privința a 6.781 de persoane, în doar 2,6 la sută din cazuri au fost emise sentințe de achitare. În baza acordului de recunoaștere a vinovăției au fost deferite justiției 122 de cauze penale. Soluții de scoatere de sub urmărire penală, încetare și clasare au fost dispuse în 3690 de cauze penale.

În prima jumătate a anului curent, cei 647 de procurori din toată țara au exercitat și condus urmărirea penală pe 30.882 de dosare, din care, în 10.561 de cazuri urmărirea penală a fost finalizată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării