main logo
417

Peste 330 de persoane s-au adresat la medic cu maladii infecțioase

Peste 330 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu maladii infecțioase și intoxicații.

Peste 330 de persoane s-au adresat la medic cu maladii infecțioasePeste 330 de persoane s-au adresat la medic cu maladii infecțioase

Potrivit Centrului de Sănătate Publică, din numărul total, circa 200 de persoane s-au adresat la medic cu diaree, cu 50 de cazuri mai puțin decât săptămâna precedentă. Din cele 200 de persoane, 134 sunt copii. În total, cu  diaree în spitale au fost internați 123 de bolnavi, ceea ce constituie 62%, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Solicitat de agenție, Ion Bîrcă, șef de secție la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, a specificat că există un șir de factori care contribuie la răspândirea bolilor diareice acute. „Este vorba de igiena mâinilor, este necesar să spălăm mâinile cu săpun, inclusiv înainte de prepararea bucatelor. Un factor important este procurarea alimentelor din locurile autorizate, nu din stradă sau alte locuri neautorizate. Un factor decisiv este ca produsele alimentare să nu aibă termenul de valabilitate expirat. La fel, produsele alimentare trebuie pregătite termic un timp suficient și păstrate la rece. Un risc reprezintă și consumul apei potabile din locuri nesigure, cum ar fi fântânile sau izvoarele neamenajate”, a spus Ion Bîrcă.

Totodată, potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică din capitală, săptămâna trecută, peste 2000 de persoane s-au adresat la medic cu viroze, cu 44,5% mai puțin față de perioada precedentă. Cei mai afectați sunt copiii de până la patru ani. Din numărul total de persoane, 50 au fost internate în instituțiile medicale. Cazuri de gripă nu s-au înregistrat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării