main logo
3309

Pe sediul Ambasadei SUA la Chișinău a fost afișat drapelul LGBT: Motivul

Pe sediul Ambasadei SUA la Chișinău a fost afișat astăzi, 17 mai, drapelul minorităților sexuale.

Pe sediul Ambasadei SUA la Chișinău a fost afișat drapelul LGBT: Motivul

Într-o declarație, Ambasada SUA la Chișinău menționează că drapelul LGBT a fost afișat cu ocazia Zilei internaționale împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, transmite Știri.md.

"Ambasada Statelor Unite arborează drapelul mândriei pentru a marca Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei. Ambasadorul Logsdon a emis o declarație comună cu alte misiuni străine la Chișinău în care ne afirmăm angajamentul de a respecta, promova și proteja drepturile omului și libertățile fundamentale ale tuturor oamenilor, indiferent cine sunt și pe cine iubesc", menționează instituția.

Știri.md vă prezintă mai jos declarația comună cu ocazia Zilei internaționale împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei în Republica Moldova:

"De Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, care este sărbătorită astăzi, ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți continuă să se confrunte cu discriminare, violență și stigmatizare pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale.

Fiecare stat are obligația să-și protejeze poporul de violență și discriminare și să-i asigure exercitarea deplină și egală a drepturilor omului, indiferent de orientarea sexuală, identitatea sau expresia de gen, caracteristicile sexuale.

Ne reafirmăm angajamentul de a respecta, promova și proteja drepturile omului și libertățile fundamentale ale tuturor, inclusiv dreptul la nediscriminare și dreptul la întruniri pașnice.

De asemenea, recunoaștem că toleranța și respectul pentru diversitate sunt fundamentale în societățile democratice deschise", se arată în declarație.

Totodată, instituția anunță că în perioada 15-19 iunie va avea loc cea de-a 21-a ediție a Festivalului LGBT „Moldova Pride”, inclusiv un „Marș al solidarității”, pentru promovarea și celebrarea egalității pentru toți. 

"Cu această ocazie, dorim să ne exprimăm sprijinul și solidaritatea față de persoanele LGBT din Republica Moldova. Sperăm că mesajul central al „Moldova Pride” va fi auzit tare și clar: fiecare trebuie să aibă posibilitatea și libertatea să fie el însuși, indiferent de cine este sau pe cine iubește", se mai arată în declarația comună este emisă de misiunile Austriei, Belgiei, Bulgariei, Canadei, Republicii Cehe, Ciprului, Croației, Danemarcei, Elveției, Estoniei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Irlandei, Israelului, Italiei, Japoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Norvegiei, Portugaliei, Regatului Unit, Sloveniei, Spaniei, Statelor Unite ale Americii, Suediei, Țărilor de Jos și Ucrainei.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării