main logo
1022

Pagube la nord. Slusari: Nu a fost lansată nicio rachetă antigrindină

Ploaia de ieri a cauzat mari pagube în nordul țării, iar deputatul Blocului ACUM Alexandru Suslari a scris pe rețelele de socializare că nu a fost lansată nicio rachetă antigrindină.

Pagube la nord. Slusari: Nu a fost lansată nicio rachetă antigrindinăFoto: tv8.md

Astfel, redacția i-a telefonat pe responsabilii de la Ministerul Agriculturii pentru a afla dacă au fost totuși lansate rachetele, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Avem un dezastru la nordul țării cu pierderi de zeci de milioane de lei pentru fermieri. Știu că nu a fost lansată nicio rachetă antigrindină. Propun ca ministrul agriculturii să investigheze de ce s-a întâmplat acest lucru? De ce nu a acționat Serviciul Antigrindină, condus de un domn, care a fost foarte activ în campania electorală din partea PDM”, a întrebat Alexandru Suslari.

De cealaltă parte, vicedirectorul Serviciului Special pentru Influenţe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice, Vasile Aghenie, a declarat că ieri au fost lansate rachete antigrindină în nordul țării. Totuși, acesta nu a precizat câte și în ce regiuni au fost lansate rachetele.

„Dacă în anii precedenți pe toată durata sezonului de influențe active erau lansate circa cinci mii de rachete. Anul acesta, de la începutul sezonului au fost lansate peste opt mii de rachete antigrindină”, a declarat vicedirectorul.

Sezonul de influențe active asupra proceselor hidrometeorologice, perioada în care cad cele mai multe precipitații cu grindină, a început pe data de 15 mai și se va încheia pe data de 15 septembrie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării