main logo
5312

Pacient din Moldova, pus să aștepte 4 luni o investigație gratuită

Un locuitor al Capitalei a adresat o scrisoare deschisă către Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pacient din Moldova, pus să aștepte 4 luni o investigație gratuită

Vitalii Barmin întreabă autoritățile de ce cetățenii Republicii Moldova sunt nevoiți să ocupe un loc la ecografie cu 4 luni înainte, dacă bugetul pentru sănătate constituie 8,8 miliarde lei, transmite Știri.md.

Chișinăuianul a adresat întrebarea prin intermediul unei postări pe Facebook.

Acesta spune că i-a crăpat răbdarea după o vizită la un spital din Chișinău, unde i s-a recomandat să facă o ecografie. 

Și aici, bărbatul a avut parte de o surpriză. Programarea e tocmai peste 4 luni, pe 24 iulie 2019. 

Bărbatul a publicat și o poză cu dovada.

„Vreau să obțin un răspuns la o întrebare ce ține de medicina noastră. Nu sunt sigur că cuiva din Republica Moldova îi place cum sunt lucrurile în sistemul de Sănătate. Cozi veșnice, medici nemulțumiți mai tot timpul, pacienți nemulțumiți, toți peste tot veșnic nemulțumiți”, a scris bărbatul.

„Am încercat să mă clarific un pic mai mult în domeniul medicinei și am constatat că bugetul pentru Sănătate în Republica Moldova în anul 2018 a fost mare decât 6 miliarde de lei (acolo unde sunt 9 zerouri, nu 6), iar pentru 2019 - 8,8 miliarde de lei. În cele din urmă, vă întreb, Silvia Radu și Pavel Filip, și pe toți acei oameni care lucrează pentru binele poporului, acest lucru este normal? Așa ar trebui să fie? Trebuie să continuăm în așa fel, ca o turmă de oi? Sau ar trebui să murim și să nu vă deranjăm cu fleacuri? Voi ne obligați prin acțiunile voastre să părăsim această țară, voi faceți asta cu noi”, a mai scris Vitalii Barmin.

Locuitorul Capitalei a chemat cetățenii cărora le pasă să distribuie mesajul său, ca totuși să primească un răspuns la întrebările adresate.

„Aveți grijă de voi și de apropiații voștri”, a conchis bărbatul.

Autoritățile menționate de pacient nu au comentat deocamdată această situație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării