main logo
1764

Operațiune specială de control al transportatorilor de bagaje neînsoțite

Serviciul Vamal informează despre desfășurarea unei operațiuni speciale de către autoritățile responsabile de control la frontieră din România, orientată asupra sporirii acțiunilor de control al transportatorilor de bagaje neînsoțite din Republica Moldova spre statele membre ale Uniunii Europene.

Operațiune specială de control al transportatorilor de bagaje neînsoțiteFoto: Serviciul Vamal

Potrivit informațiilor obținute de la omologii din România, acțiunile de control sunt desfășurate în scopul prevenirii și neadmiterii transportării bunurilor și mărfurilor interzise conform legislației UE, transmite Știri.md.

Pornind de la cele relatate supra, Serviciul Vamal intervine cu recomandări către transportatorii de bagaje neînsoțite: să respecte prevederile legislației UE și anume să nu admită transportarea produselor alimentare ce nu se permit (produse lactate, carne, ouă, etc.), să respecte limita cantitativă la produsele permise, dar și să nu transporte mărfuri și bunuri prohibite (arme, droguri, explozive, etc.).

Identificarea mărfurilor și bunurilor interzise, în rezultat presupun creșterea timpilor de control și sancționarea persoanelor implicate în procesul de transportare.

Astfel, Serviciul Vamal recomandă consultarea în prealabil a cerințelor ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană, indicate în Regulamentul (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019.

Suplimentar, informație detaliată la subiectul dat poate fi consultată în rubrica ”Regulile de traversare a frontierei cu țările vecine”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării