main logo
9582

O moldoveancă a fost condamnată la închisoare pe viață în SUA

O moldoveancă a fost condamnată ieri la închisoare pe viață în Iowa, SUA.

O moldoveancă a fost condamnată la închisoare pe viață în SUA

Judecătorii au luat decizia după ce anul trecut femeia a omorât un șofer de camion, împușcându-l de 4 ori, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, își va petrece restul vieții după gratii pentru „o crimă teribilă care a fost complet nejustificată”, potrivit judecătorului Andrew Chappell.

În august 2018, magistrații au găsit-o vinovată de crimă de gradul întâi, și anume moartea șoferului Ernest Kummer, care avea 60 de ani. Kummer a fost ucis la 6 septembrie 2017, când a fost împușcat de patru ori de moldoveancă, în timp ce el dormea în camionul său, la o stație de lângă Iowa. 

Aceasta a fost găsită mai târziu de poliție, în spatele stației, cu o armă în geantă.

Totul a început atunci când femeia le-a expediat mai multor șoferi mesaje SMS prin care le cerea să o ia în vehiculele lor personale până în Washington. Kummer a fost singurul care a răspuns. 

Moldoveanca a menționat că Kummer a dus-o la domiciliu său și a ținut-o acolo timp de trei zile, amenințând-o cu o armă și forțând-o să întrețină relații sexuale cu el.

În timpul mărturiilor descrise de presa americană ca fiind greu de auzit și de transmis în engleză, moldoveanca a spus că, pe 5 septembrie, Kummer a luat-o cu el în camionetă pentru a livra o încărcătură în Chicago. 

Atunci când acesta a oprit la o stație, femeia a încercat să scape, dar a fost împiedicată de Kummer. Bărbatul ar fi împins-o pe scaun și i-ar fi cerut să se dezbrace, iar în acel moment condamnata l-a împușcat mortal de 4 ori.

Asistentul procurorului general din Iowa a subliniat că femeia avea mai multe șanse de scăpare și că Kummer dormea în momentul omorului. Acesta a mai menționat că moldoveanca nu a vorbit despre presupusele amenințări făcute de Kummer în timpul mai multor interviuri cu poliția.

Totuși, în timpul examinării încrucișate, condamnata a recunoscut că l-a împușcat pe Kummer cu intenția de a-l omorî. 

Decizia judecătorilor a fost unanimă. Femeia a refuzat să vorbească în timpul sentinței.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării