main logo
2592

O femeie din SUA, salvată în timp ce camionul său atârna de pe un pod

Pompierii din Louisville au salvat vineri o femeie care se afla la volanul unui camion, după ce aceasta a intrat cu autovehiculul în structura Podului Clark Memorial. Operațiunea de salvare a fost una dramatică din cauza pericolului ca femeia să cadă, cu tot cu autotrenul la volanul căruia a rămas blocată după coliziune, în râul Ohio, transmite CBS.

O femeie din SUA, salvată în timp ce camionul său atârna de pe un podFoto: Captură de ecran

Accidentul cu mai multe vehicule a avut loc la scurt timp după prânz, a raportat WLKY, afiliat CBS. Departamentul de poliție din Louisville a declarat că în accident au fost implicate două vehicule de pasageri, o camionetă și o remorcă comercială cu semi-tractor. Doi pacienți dintr-unul dintre vehiculele implicate în această coliziune au fost transportați la spital cu răni grave care le puneau viața în pericol, a declarat poliția, transmite Știri.md, cu referire la digi24.ro. 

Ambele părți ale podului au fost închise, pentru ca pompierii și medicii să îi poată salva pe oameni. Pompierii au folosit o scară și au montat un sistem de scripeți pentru a o prinde în siguranță cu frânghia pe șoferița care se ruga să fie salvată. 

Șeful pompierilor din Louisville, Brian O'Neill, a spus că la fața locului se aflau aproximativ 30 de pompieri, împreună cu salvatorii de la serviciul de urgență, iar primii care au ajuns la locul accidentului au putut să comunice cu șoferița și să o liniștească.

Odată ce frânghiile au fost montate, pompierul Bryce Carden, care a declarat în timpul unei conferințe de presă că s-a antrenat pentru aceste salvări „de peste 100 de ori”, a fost coborât peste marginea podului spre cabina autotrenului care atârna pe pod, adăugând că „a avut încredere în băieții din partea de sus”. El a spus că știa ce mișcări trebuie să facă și că s-a simțit bine să-și pună antrenamentul „la treabă”. 

Carden a spus când a ajuns la șoferiță, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, că „ea se ruga, se ruga mult și m-am rugat cu ea - așa că a fost bine”. El a spus că ea continua să-i mulțumească lui Dumnezeu, pentru că salvatorul a ajuns la ea, dar Carden i-a indicat să „respire adânc” pentru că avea nevoie ca femeia să-l ajute să o prindă în hamul de salvare. 

Sistemul de scripeți i-a tras apoi pe Carden și pe șofer pe partea laterală a podului, în siguranță. Înregistrările video îi arată pe cei doi legănându-se în aer în timp ce erau scoși încet din cabină spre pod. S-au întors în siguranță pe pod la ora 12:45. Femeia era în stare stabilă, dar a fost transportată la spitalul local, a spus O'Neill. 

„Aceștia au fost niște eroi serioși astăzi”, a spus el.

Într-un briefing de presă sâmbătă, primarul Louisville, Craig Greenberg, a spus că o investigație preliminară a poliției a dezvăluit că accidentul a avut loc atunci când un vehicul care circula spre sud pe pod s-a izbit de un alt vehicul care era blocat pe banda din dreapta.

„După impact, șoferul acelui vehicul și-a pierdut controlul și a traversat pe banda spre nord, unde acel vehicul a lovit autotrenul, care se deplasa spre nord”, a explicat Greenberg. 

Impactul a făcut ca mașina femeii să treacă prin balustradă. Șoferul vehiculului care a lovit-o rămâne internat cu răni grave, a spus Greenberg. 

Nu există camere pe pod, așa că nu există niciun video care să arate momentul exact al coliziunii, a mai dezvăluit Greenberg. 

Podul s-a redeschis până sâmbătă seara, a spus Greenberg, iar accidentul nu a afectat integritatea structurală a podului.

Video: Youtube/WTHR

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării