main logo
18142

O familie de moldoveni, implicată într-un accident grav în România: Șoferul ar fi adormit la volan

Un accident în care a fost implicată o familie din Republica Moldova s-a produs în noaptea de 14 iulie, în localitatea Bordea, județul Neamț, România.

O familie de moldoveni, victimele unui accident grav în România

Șoferul ar fi adormit la volan și a intrat într-un cap de pod, transmite Știri.md cu referire la presa din România. 

În autoturism se afla o familie din Republica Moldova, care se întorcea din vacanța de la mare. 

O fetiță a rămas încarcerată, iar mama acesteia a fost rănită grav.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de intervenție, conform sursei citate.

Totodată, potrivit unei postări făcute de primarul orașului Fălești, Alexandru Severin, persoanele care au avut de suferit în accident sunt membrii unei familii din orașul Fălești. Edilul a menționat că familia respectivă are nevoie de ajutor și face un apel la unitate pentru a ajuta financiar victimele. 

O fată de 13 ani se află în spital la Chișinău și a fost operată, iar mama acesteia este în stare extrem de gravă.

„Cu profundă durere, am aflat că familia Popovici din orașul nostru, duminică, în România, a suportat un grav accident rutier. Foarte dureros este că în accident a fost implicată și a suferit toată familia. Fiica Otilia, clasa a 7-a, a fost transportată de o echipă SMURD la Chișinău, unde deja a avut intervenții chirurgicale, iar mama Ecaterina este în stare extrem de gravă, netransportabilă și a rămas internată în România.

În acest sens, vin în fața dumneavoastră cu rugămintea de a ne uni cu toții împreună și a ajuta financiar, după posibilitate, această familie”, a scris într-un mesaj primarul.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Maxim Cazacu, a confirmat că fetița de 12 ani, care a fost transportată de o echipă SMURD la Chișinău, se află în reanimare la Institutul Mamei și Copilului.

„Ieri, prin intermediul Serviciului SMURD, la Institutul Mamei și Copilului a fost transportată o pacientă în vârstă de 12 ani după un accident rutier care ar fi avut loc în municipiul Iași. 

La momentul internării, aceasta prezenta politraumatism și o fractură de femur. Pacienta se află în prezent în Secția de reanimare chirurgicală, fiind în stare gravă, dar stabilă, sub supraveghere medicală”, a declarat Maxim Cazacu,.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării