434
0
Motivul pentru care un activist civic a fost reținut pe Piața Roșie
434
0

În Moscova, polițiștii l-au reținut pe Piața Roșie pe activistul civic și jurnalistul Maxim Kondratiev, care a ieșit la un protest solitar pentru libertatea de exprimare și dreptul la organizarea unor acțiuni pașnice.

Activistul ținea în mâini o foaie de hârtie, pe care nu era scris nimic, transmite Știri.md cu referire la Moldova.org.

„Le-am spus că stau pur și simplu cu o foaie albă în mâini și că nu scandez nimic. De fapt, nu au pentru ce mă reține și să-mi perfecteze proces-verbal. Ei mi-au spus că înțeleg bine acest lucru“, a relatat Kondratiev.

Activistul a fost condus la cel mai apropiat inspectorat de poliție, iar ulterior eliberat fără a i se întocmi proces-verbal. Potrivit activistului, polițiștii nu știau „ce să facă cu el”, după reținere.

Meduza.io scrie că participanții la pichetele solitare din Piața Roșie sunt reținuți, în mod regulat, după care sunt, de obicei, amendați de către instanțe. 

În hotărârile judecătorești, Piața Roșie este calificată drept un loc adiacent reședinței prezidențiale: oficial aici nu sunt interzise pichetele, dar deoarece sunt acțiuni „sociale și politice”, protestatarii au nevoie de o permisiune specială din partea Kremlinului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter