main logo
848

Motivul pentru care mai mulți angajați din Ocnița se plâng că au rămas fără serviciu

După ce anul trecut, prin hotărâre de Guvern, ambulatoriile Căii Ferate au trecut în subordinea Ministerului Sănătății, mai mulți angajați din Ocnița susțin că au rămas fără lucru.

Motivul pentru care mai mulți angajați din Ocnița au rămas fără serviciuFoto: captură video

Oamenii afirmă că noua conducere ar fi refuzat să-i reangajeze, așa că încearcă să-și facă dreptate în judecată. De partea cealaltă, responsabilii de la minister spun că le-au propus contracte noi cu alte instituții, însă angajații ar fi refuzat, transmite Știri.md cu referire la protv.md

-”La noi nu s-a adresat nimeni să ne spună că ne angajează. Ne-am angajat avocat care să inițieze procedura de conciliere, să vedem unde ne angajăm, de ce nu s-au plătit restanțele la salarii”.

Totul a început în luna iunie a anului trecut, după ce instituțiile medicale care aparțineau Căii Ferate au trecut în subordinea Ministerului Sănătății. Angajații ambulatoriului din Ocnița susțin că pe lângă faptul că nu li s-a plătit salariul pe trei luni până la modificare, după, aceștia ar fi rămas și fără lucru.

“Nu ni s-a propus, nu am fost chemați, stăm și așteptăm. Suntem în litigiu ca să ni se respecte dreptul la muncă”.

- ”Noi pierdem stagiu de muncă, categoriile că nu am putut să mergem la perfecționare, rămânem în urma cu metodele de tratament”.

Gheorghe Țurcanu, directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, în subordinea căruia se află ambulatoriul, spune că tuturor angajaților li s-a propus transferul în alte instituții, unii însă au refuzat.

Gheorghe Țurcanu, directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății: ”14 oameni, influențați de fostul medic-șef, care nu a acceptat. "Nu e corect, ei mint. Am avut patru, cinci întâlniri. Noi i-am acceptat, ei nu au dorit, e vina lor”.

Pentru că sunt în litigiu cu CFM, de un an, oamenii merg zilnic la lucru, fără a primi însă un ban sau a fi angajați oficial.

-”Noi suntem datori să ne prezentăm ca să ni se plătească salariile. Nu am primit salariul din mai 2018”. 

- ”Când a venit, ne-a spus așa: Eu de voi nu am nevoie. Nu știu ce să fac cu voi. Vă duceți pe două luni acasă și ne întâlnim.

Gheorghe Țurcanu, directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății: ”Cum este posibil ca acești oameni timp de un an, să vină la munca zilnic? -Au spus că ei sunt în litigiu cu Calea Ferată...”-”Ei au făcut cheltuieli, veneau la lucru, se așezau în cabinet, cheltuiau apa, canalizarea. Nu i-am pus să plătească”.

Oamenii s-au trezit pe 1 august cu ușa instituției închisă, astfel că au chemat poliția. Gheorghe Țurcanu ne-a spus, însă, că toți angajații au mers în concediu în luna august, astfel că activitatea a fost stopată până în septembrie. Directorul CFM, Iurie Topală, nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării