main logo
615

Moldovenii de la Frankfurt se adresează forțelor de ordine: Treziți-vă

Un grup de moldoveni stabiliți la Frankfurt au venit cu un mesaj adresat forțelor de ordine, cu două săptămâni înainte de manifestația ce urmează să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Moldovenii din Frankfurt, către forțele de ordine: Treziți-vă

Într-o adresare video postată pe rețelele de socializare, moldovenii stabiliți la Frankfurt se solidarizează cu organizatorii protestelor anti-guvernamentale care au loc în aceste zile la București, afirmând că, atât în Republica Moldova, cât și în România, puterea este controlată de un grup de oameni cu probleme penale, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Totodată, autorii filmulețului au venit cu un mesaj pentru polițiștii din Republica Moldova, anticipând marele protest al opoziției  anunțat pentru ziua de duminică, 26 august.

„Facem apel către toți polițiștii și structurile de forță din Republica Moldova: dragi frați, treziți-vă! 

Nu mai păziți cu devotament un clan mafiot, niște penali și bandiți care mai târziu vor sta la pușcărie. 

Voi ați depus jurământul să apărați țara, cetățenii simpli, dar nu niște mafioți care ne fură pe noi toți, lăsându-ne sărăciți și nevoiți să apucăm drumurile spre țări străine. Voi sunteți o parte a poporului și nu a clanului mafiot. Voi ați venit din sânul poporului și nu din sânul mafiei. Voi sunteți simpli cetățeni, ca și noi. 

Familiile voastre, părinții, frații, surorile, copiii, la fel suferă în urma acțiunilor regimului Plaho-Șor-Dodon, în urma sărăciei organizate de către acești bandiți. Ei ne-au furat miliarde, (...) noi toți suntem într-o albie cu apele murdare și nămol adus de clanul mafiot”.  

Nu este pentru prima dată când un grup de cetățeni vine cu un mesaj adresat reprezentaților forțelor de ordine. Pe 9 iulie, simpatizanții Mișcării de Rezistență Națională ACUM, condusă de politicienii Andrei Năstase și Maia Sandu, au organizaț o acțiune de protest în fața Ministerului Afacerilor Interne, rugându-i pe polițiști să „apere poporul, nu uzurpatorul”.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au evitat atunci să vină cu o replică directă la declarațiile protestatarilor. În schimb, oamenii legii au îndemnat manifestanții să respecte Legea 26 cu privire la întruniri și să nu se lase atrași în acțiuni ilicite. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării