main logo
1080

Moldova a primit 7 unități de tehnică de la pompierii austrieci

Pompierii din Republica Moldova au primit 7 unități de tehnică de la colegii lor din Austria.

Moldova a primit 7 unități de tehnică de la pompierii austrieciFoto: dse.md

Cinci autospeciale de intervenţie sunt cu module diferite, cum ar fi la pomparea apei, deblocare, lucrări la înălțime, transportarea persoanelor, dar şi autovehicul de stat major, transmite Știri.md.

Alte două autospeciale de stingere a incendiilor au fost oferite autorităţilor publice locale din Sărata Veche a raionului Făleşti şi localitatea Bobeica din Hânceşti, unde sunt posturi voluntare de salvatori.

Evenimentul s-a desfășurat la IGSU, unde au participat conducerea Inspectoratului reprezentată de general –maior Mihail Harabagiu, reprezentantul pompierilor voluntari Hans Kohler, dar şi primarii localităţilor Bobeica şi Sărata Veche din Republica Moldova.

Hans Kohler a remarcat că este foarte bucuros să lucreze cu oamenii din Moldova, iar aportul oferit pentru suplinirea bazei tehnico materiale este o contribuţie în securitatea oamenilor.

Potrivit proiectului iniţiat de pompierii voluntari austrieci şi susţinut de autorităţile din ţara noastră, în Republica Moldova au ajuns pe parcursul a şapte ani, 45 de unităţi de tehnică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării