main logo
996

Mesajul Mitropoliei Moldovei după incendiul de la Notre-Dame

La două zile de la incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a avut loc în seara zilei de 15 aprilie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a transmis astăzi, 17 aprilie, un mesaj de solidaritate cu poporul francez.

Mesajul Mitropoliei Moldovei după incendiul de la Notre-Dame

„Ne exprimăm profundul regret, dar și solidaritatea cu poporul francez, greu încercat în aceste zile de o mare pierdere adusă unui simbol spiritual național şi internaţional.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să ajute la înlăturarea cât mai grabnică a consecințelor incendiului și ne dorim ca această Catedrală, simbol al Europei creştine, să fie restaurată cât mai curând, cu ajutorul tuturor, în calitate de patrimoniu religios şi cultural universal”, se arată în mesajul Mitropolitului, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Amintim că incendiul a izbucnit luni seara, în jurul orei 18:50 (19:50 ora R. Moldova), la catedrala Notre-Dame din Paris. Foarte rapid, focul, care a izbucnit undeva în pod, în zona de sus a edificiului a cuprins o turlă, care s-a rupt și s-a prăbușit în interior.

Miliardarul francez Francois-Henri Pinault, soțul actriței Salma Hayek, a anunțat că va dona 100 de milioane de euro pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame.

Ulterior și familia Arnault, proprietarii grupului LVMH a făcut o declarație pe Twitter în care anunță: „Familia Arnault și grupul LVMH, din solidaritate în această tragedie națională, se mobilizează pentru #NotreDame. Ei vor dona o sumă de 200 de milioane de euro fondului dedicat reconstrucției acestei opere arhitecturale, care face parte din Istoria Franței”.

Până la momentul actual, donaţiile pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame au ajuns la cel puţin 750 milioane de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării