main logo
2810

Ministrul Apărării a dispus crearea în mod de urgenţă a unei comisii

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, care a efectuat în ajun o vizită inopinată în tabăra militară 142 din municipiul Chişinău, s-a arătat nemulţumit de starea lucrurilor de acolo.

Ministrul Apărării a dispus crearea în mod de urgenţă a unei comisii

Pavel Voicu, însoţit de comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, a inspectat Batalionul 22 de menţinere a păcii, Batalionul cu Destinaţie Specială, Batalionul de Gardă şi Baza Topografică Militară, transmite Știri.md.

El s-a familiarizat cu infrastructura taberei militare: punctul medical, cantina, grupurile sanitare, cazărmile, sălile de instruire şi depozitele de tehnică şi echipament.

La finalul vizitei, ministrul a calificat drept nesatisfăcătoare starea lucrurilor la mai multe compartimente: tehnică militară uzată, edificii care necesită reparaţie, mobilier deteriorat.

"Am rămas profund dezamăgit de ceea ce am descoperit în tabăra militară. Cazărmile şi baia se află într-o stare deplorabilă, cu mobilierul deteriorat sau lipsa acestuia în totalitate, în subsoluri predomină mizeria, spaţiile verzi de pe teritoriul unităţilor sunt neîngrijite, tehnica militară este uzată şi păstrată necorespunzător, depozitele sunt pline de obiecte care demult ar fi trebuit aruncate la lada cu gunoi.

Pot spune că nici la capitolul pregătirea efectivului n-am rămas impresionat: unii militari nu sunt instruiţi conform cerinţelor şi nu cunosc forma de raportare în faţa superiorilor", a constatat oficialul.

Ministrul a dispus crearea în mod de urgenţă a unei comisii care va analiza toate lacunele depistate şi va elabora un plan de înlăturare a acestora.

Toate unităţile militare vor fi inspectate de conducerea Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale, iar concluziile şi măsurile de redresare a situaţiei vor fi prezentate Guvernului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării