main logo
718

Militarii ruși au organizat în Transnistria Războinicul Comunităţii-2019

În Transnistria au început jocurile armate internaţionale "Războinicul Comunităţii-2019" le baza Grupului Operativ al Trupelor Ruseşti (GOTR), "ca prototip al competiţiei internaţionale de îndemânare militar-profesională, care se desfăşoară în Rusia în aceste zile".

Militarii ruși au organizat în Transnistria Războinicul Comunităţii-2019Foto: cotidianul.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la presa transnistreană, la acestea participă şase echipe care reprezintă structurile de forţă şi instituţiile regiunii, precum şi echipa gazdă - GOTR, transmite Știri.md.

"Susţinem iniţiativa de a desfăşura în Transnistria competiţii similare jocurilor armate internaţionale. Aceste jocuri sunt aproape la fel ca şi competiţiile la scară mondială sau olimpică, există şi câştigători şi intensitatea luptei. Toţi participanţii sunt oameni curajoşi, cei mai buni dintre cei mai buni, care vor arăta de ce sunt capabili", a declarat şeful GOTR, colonelul Dmitri Zelenkov, la ceremonia de deschidere.

În prima zi a jocurilor, participanţii şi-au testat pregătirea fizică la trecerea pistei cu obstacole. În luptă au intrat echipajele de maşini de luptă, perechi de lunetişti, specialişti în reparaţii şi bucătari de armată. 

Pentru prima dată la jocuri au participat specialişti în serviciile de comunicaţii, medici militari şi agenţi de informaţii.

Jocurile armate se vor desfăşura pe parcursul săptămânii. Echipele vor concura la trageri, la conducerea vehiculelor blindate şi la alte concursuri profesionale militare. Jocurile, care au loc pentru al treilea an consecutiv, se vor încheia cu ceremonia de premiere a învingătorilor şi participanţilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării