main logo
607

Meșteri populari din Moldova, la Târgul Creatorilor Populari din Sibiu

Peste 250 de meșteri populari din România și Republica Moldova participă în acest final de săptămână la Târgul Creatorilor Populari de la Muzeul ASTRA din Sibiu.

Meșteri populari din Moldova, la Târgul Creatorilor Populari din SibiuMeșteri populari din Moldova, la Târgul Creatorilor Populari din Sibiu

„Și în acest an, evenimentul va sta sub semnul interactivității și asta pentru că ne dorim să încurajăm o simbioză între minunile pe care le crează meșterii populari, pe de o parte, și vizitatorii Muzeului. Meșterii populari se vor răspândi prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor susține ateliere interactive. Practic, devine locul unde cei care vin în vizită fac cunoștință cu produsele și poveștile autentice făurite în inima satului românesc. Vorbim despre oale, străchini, icoane, țesături, ii, cămăși populare, pălării, mobilier pictat și alte valori. Acest capitol al menținerii meșteșugurilor tradiționale în prim plan este unul dintre obiectivele pe care ni le propunem an de an”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md

Pe lângă expozanții cu produse tradiționale din toată țara, până duminică muzeul va găzdui și concerte, dansuri populare dar și ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale.

Totodată, începând de joi și până duminică, la Muzeul ASTRA vor avea loc ateliere de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudorițele din raionul Ungheni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării