3512
0
Renato Usatâi a fost escortat la Procuratura Generală
3512
0

După schimbarea guvernării, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anulat mandatul de arest pe numele liderului "Partidului Nostru", Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el i-a informat pe susţinătorii săi, care s-au adunat duminică în faţa procuraturii, unde Usatîi a fost adus duminică după ce a revenit la Chişinău, transmite Știri.md.

La frontiera cu Romania, el a fost aşteptat de câteva sute de susţinători, care au venit cu steaguri, portrete ale lui Renato Usatîi şi pancarte cu mesajul "Libertatea lui Renato Usatîi!". Însă poliţia nu i-a permis lui Usatîi să iasă din maşină. El a fost adus la procuratură, unde a depus mărturii timp de patru ore. În tot acest timp, susţinătorii săi au stat în faţa clădirii, scandând "Libertate lui Renato!". Acesta a fost întâmpinate cu aplauze furtunoase.

"Procuratura a anulat mandatul de arest. Sunt obligat să mă prezint la procuratură la prima solicitare. Nu sunt împotrivă şi sunt gata să vină măcar în fiecare zi. Mai mult, sunt gata să aduc materiale împotriva regimului lui Plahotniuc, pe care le-am acumulat în această perioadă", a spus Usatîi.

Potrivit lui, "Partidul Nostru" nu numai că nu a murit, ci începe perioada de renaştere şi consolidare.

În acelaşi timp, el a declarat că "este gata să susţină şi să ajute noul Guvern".

Întrebat ce planifică să facă în viitorul apropiat, Usatîi a spus că va merge prin localităţile unde este aşteptat de susţinători.

Ulterior, Usatîi, a desfăşurat o scurtă reuniune cu conducerea partidului său şi a declarat că pleacă la părinţi.

Renato Usatîi a plecat la Moscova în august 2016, după ce autorităţile au deschis mai multe cauze penale împotriva lui şi au încercat să-l dea în căutare internaţională. În februarie 2018, el a demisionat din funcţia de primar al oraşului Bălţi. 

La sfârşitul anului 2018, el a plecat din Rusia, declarând că Preşedintele Igor Dodon încerca să organizeze urmărirea sa şi în Rusia. 

Usatîi a locuit câteva luni în Germania, după care a plecat, probabil, în România. După schimbarea puterii în Moldova, el a declarat că se va întoarce imediat acasă. El a revenit sâmbătă prin punctul de control Sculeni.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter