main logo
1065

Mai mulți copii au fost la Poliția din Chișinău. Scopul vizitei

Peste 2.000 de participanţi s-au întrunit la Ziua Ușilor Deschise care a fost organizată în cadrul Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău şi în cele 5 inspectorate de poliţie din sectoarele administrative ale municipiului

Mai mulți copii au fost la Poliția din Chișinău. Scopul vizitei

Cei peste 2.000 de participanţi au fost din  45 gimnazii, instituţii private de învăţămînt, precum şi veterani ai subdiviziunii, lideri ai sectoarelor „Supraveghere de vecinătate”, și membrii Asociației Obștești ”BuniciiGrijulii”, transmite Știri.md.

Potrivit Poliției, interes sporit din partea vizitatorilor au fost față de  expoziţiile diferitor utilaje şi dispozitive tehnice, utilizate în diferite perioade de activitate, tehnică specială,  arme și mijloace speciale din dotare,  în scopul demonstrării evoluţiei progresului mijloacelor tehnice, operative şi criminalistice în activitatea poliţiei.

La festivitate au participat reprezentaţii altor subdiviziuni cu activităţi conexe atribuţiilor MAI și IGP (Serviciului Poliţiei de Frontieră; Serviciul Protecţiei Civile şi Sitaţii Excepţionale; Trupelor de Carabinieri), precum şi a Inspectoratului naţional de patrulare,  BPDS „Fulger”, Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare, Batalionului de reacţionare operativă a DP mu. Chişinău.

Pentru participanţi au fost organizate vizitarea serviciilor operaţionale de analiză a informaţiilor, dispeceratelor din cadrul Unităţilor de gardă, a  Izolatorului de detenţie provizorie etc.

Fiecare entitate vizată,  a orgnaizat prezentarea PowerPoint referitor la cele mai remarcabile realizări ale subdiviziunii pe parcursul anului 2018, împreună cu autoritățile publice locale, ONG, societatea civilă (fotografii cu partenerii de dezvoltare, ONG, autoritățile publice locale și cetățeni, instituţii de învăţămînt), realizate în timpul desfășurării acțiunilor în comun.

Fiecare participant a plecat din subdiviziune cu o bună amintire, fiind surprinşi de posibilitatea de a se fotografia nestingherit cu tehnica și mijloacele speciale din dotarea Poliției.

Majoritatea opiniilor şi sugestiilor remarcate în cadrul acestor activităţi, s-au axat pe necesitatea  continuării acestor tradiţii, devenind un obiectiv al bunelor practici în dialogul cu societatea civilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării