main logo
574

Mai multe apartamente au fost inundate la Durleşti, după ce un zid de susţinere s-a surpat în urma furtunii

S-au trezit cu potopul în casă. O familie din orașul Durlești a rămas pe drumuri, după ce în urma furtunii de vineri noaptea un zid de susținere de lângă bloc s-a surpat.

Mai multe apartamente au fost inundate la Durleşti

Bucățile de beton au căzut peste geamul apartamentului aflat la demisol și l-au spart, transmite Știri.md cu referie la publika.md.

În câteva clipe, locuința s-a umplut cu apă și nămol, iar familia cu doi copii a fost nevoită să se refugieze la vecini.

Apa s-a scurs rapid și în celelalte apartamente, iar locatarii spun că au trăit clipe de coșmar.

"Când a început furtuna am auzit o bubuitură puternică. Toți au ieșit afară, era catastrofă. Ușa era blocată de aceste bucăţi de beton și nu puteam ieși. Bărbații au reușit să iasă afară, dar femeile au rămas înăuntru, copiii plângeau, a fost groaznic”, a spus Elena Axente, locatar.

Furtuna a prins-o pe Galina Siriteanu la muncă. Când s-a întors acasă, femeia a găsit un adevărat dezastru.

”Nu puteai să te urci în casă, bărbații se urcau, dar eu n-am putut. La Vitalie în apartament era apa până la genunchi. A căzut și bucată de beton în casă. Ați văzut situația, el nu putea deschide ușa, jumate de metru de apă era la el în casă”, a menţionat Galina Siriteanu, locatar.

Zidul de beton, care susţinea un mal de pământ, a distrus şi mașina unui locatar.

Compania de construcții, care a dat blocul în exploatare în urmă cu câțiva ani, și-a asumat toată responsabilitatea pentru cele întâmplate. Potrivit reprezentanților acesteia, sinistraţii vor fi despăgubiţi.

”Compania va repara, va construi alt zid din nou, din contul companiei, pe locatari n-o să-i afecteze. La apartamentul inundat, o familie cu doi copii micuți, vor primi un alt apartament nou într-un bloc de-al nostru”, a spus Grigore Beselea, reprezentant al firmei de construcții.

În urma furtunii de vineri noaptea, 15 localități din ţară au rămas parțial fără curent electric, iar pompierii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apei din curţi şi case.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării