main logo
619

Ludmila Kozlovska: Nu există niciun dosar pentru spionaj, deschis pe numele meu

Preşedinta fundaţiei poloneze „Otwarty Dialog” (Dialog deschis) Ludmila Kozlowska respinge acuzaţiile de imixtiune în politica din Republica Moldova care i-au fost aduse de o comisie de anchetă a Parlamentului de la Chişinău.

Kozlovska: Nu există niciun dosar pentru spionaj, deschis pe numele meu

Într-un mesaj video postat pe Facebook, activista civică de origine ucraineană vine cu o reacţie la ceea cea ea a numit „o nouă porţie de falsuri din partea Parlamentului Republicii Moldova controlat de Vlad Plahotniuc”, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Ea afirmă că aşa-numita comisie de anchetă serveşte în exclusivitate drept „mecanism de discreditare şi manipulare” împotriva opoziţiei şi a societăţii civile.

Ludmila Kozlovska mai spune că fundaţia pe care o conduce este apolitică şi nu a finanţat formaţiuni politice din Republica Moldova.

Fundaţia poloneză organizează la nivel internaţional „platforme de discuţie cu participarea reprezentanţilor puterii şi ai opoziţiei privind situaţia drepturilor omului din ţară”, a afirmat Ludmila Kozlovska, precizând că anume într-un astfel de context Maia Sandu şi Andrei Năstase au participat la o reuniune ţinută la Bruxelles.

Ludmila Kozlovska a respins acuzaţiile că Open Dialog ar fi fost finanţată de omul de afaceri Veaceslav Platon şi a subliniat că lista sponsorilor organizaţiei pe care o conduce este indicat pe site-ul Fundaţiei.

De asemenea, activista a respins acuzaţiile autorităţilor din Republica Moldova privind anumite legături cu serviciile secrete din Rusia. 

„Nu există niciun dosar pentru spionaj, deschis pe numele meu sau al soţului meu. Chiar şi reprezentanţii puterii din Polonia au infirmat aceste acuzaţii”, a precizat Ludmila Kozlovska.

Vineri, 16 noiembrie, Raportul comisiei de anchetă a fost audiat parţial într-o şedinţă închisă a Parlamentului, invocându-se informaţii secrete.

Partea publică a documentului prezentată de la tribuna centrală de preşedintele Comisiei, deputatul PD Igor Vremea oferă mai multe date despre finanţarea organizaţiei „Dialog deschis”. 

Astfel, fundaţia poloneză ar fi fost finanţată inclusiv din surse care ar avea legături cu Ministerul rus al Apărării şi serviciile secrete de la Moscova, dar şi din bani care ar proveni din aşa-numitul „laundromat” rusesc.

Din comisia de anchetă au făcut parte doar deputaţi din rândul majorităţii parlamentare şi parlamentari socialişti, celelalte grupuri refuzând să participe la activitatea acesteia, scrie Radio Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării