main logo
1210

Legătura dintre lacrimile unei femei și apetitul sexual al bărbatului

Se spune că cel care face o femeie să plângă nu se numește bărbat. Lacrimile ei pun pe fugă partenerul.

Legătura dintre lacrimile unei femei și apetitul sexual al bărbatului

Un studiu realizat de cercetătorii israelieni a scos la iveală că o scenă lacrimogenă le afectează viața sexuală pentru că lacrimile conțin o substanță chimică nocivă bărbaților care duce la scăderea nivelului de testosteron. „Substanța chimică pe care am identificat-o în lacrimi reduce excitația bărbatului”, a declarat Noam Sobel, neurolog la Institutul Weizmann la radioul BBC World Service, transmite Ştiri.md cu referire la Tabu.

În momentul în care un bărbat se apropie de o femeie care plânge și „inhalează” mirosul lacrimilor îi este afectat nivelul de testosteron, care dacă el nu percepe niciun fel de miros. Acest lucru se întâmplă doar în cazul plânsului emoţional, nu şi în cazul lacrimilor ce apar, spre exemplu, când ne intră ceva în ochi. Doar atunci organismul uman produce această substanţă chimică.

Cercetătorii au conchis că lacrimile dau un semnal clar  de dezintere și că femeile le folosesc pentru a respinde un bărbat. Nu-i de mirare că bărbații găsesc mai puțin atractivă o femeie din momentul în care îi văd prima lacrimă pe obraz.

Cu toții am auzit de feromoni, acele substanțe inodore, emanate de o persoană, prezente în transpiraţie şi urină, care măresc atracţia sexuală şi sunt foarte importante în găsirea unui partener. Ele ne fac să fim mai atrăgători pentru sexul opus şi ne ajută în găsirea unui partener. Au un efect puternic inclusiv asupra nivelului hormonal. De exemplu, feromonii bărbatului pot modifica ciclul menstrual al partenerei, iar feromonii femeii pot schimba nivelul hormonal al bărbatului.

Orice bărbat se va simţi mai atras de o femeie care emană feromoni ce sugerează că este foarte fertilă. Tot aceste substanţe ajută la stabilirea unei legături între mamă şi nou-născut, iar pe animale le ajută să recunoască membrii familiei de străini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării