main logo
838

Lacul de lângă Holercani a fost populat cu peste patru tone de puiet. Ce peşte se va putea găsi în bazinul acvatic

Lacul de lângă Holercani a fost populat cu aproape patru tone de peşte. Reprezentanţii de la Serviciul Piscicol au aruncat astăzi în iazul de acumulare specii precum carp, novac, sânger şi cosaş.

Lacul de lângă Holercani a fost populat cu peste patru tone de puietLacul de lângă Holercani a fost populat cu peste patru tone de puiet.

Peştele a fost cumpărat de la un agent economic din raionul Teleneşti, care a câştigat licitaţia în acest sens, scrie publika.md.

Reprezentanţii Serviciului Piscicol spun că următoarea perioadă de repopulare va avea loc în luna septembrie şi vor fi aruncate aceleaşi specii de peşte.

"Aceste specii sunt crescute în crescătoriile noastre în Moldova şi aceste specii au fost recomandate de către Instituţiile Ştiinţifice. În procesul de prindere, acest tip de peşte are valoarea economică cea mai mare",  a spus Vlad Ungurean, director adjunct al Serviciului Piscicol.

Aşa cum până în data de 15 iunie pescuitul va fi interzis, câţiva responsabili atât din dreapta cât şi din stânga Nistrului vor monitoriza permanent ca în zonă să nu fie braconieri.

"Pe această porţiune noi vom fi foarte des. Asta pentru că este o zonă problematică, iar braconierii sunt foarte mulţi. Într-o săptămână, pot fi prinşi zeci de braconieri."

Potrivit ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în această săptămână urmează să fie populat şi lacul Costeşti Stânca.

"Este vorba despre şase mii de kilograme, care vor fi divizate în două părţi: patru mii de kilograme vor fi aici şi (tăiaţi unde se încurcă) două mii de kilograme la Costeşti Stânca. Toate vor fi realizate în această săptămână", a declarat Liviu Volconovici, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

În total, cele şase tone de peşte au costat 250 de mii de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării