Pericolul cumpărat la pachet cu carnea și lactatele de pe trotuar
Odată cu mercurul în termometre, crește și pericolul de intoxicații. Evitați produsele care se coc la soare, ne îndeamnă medicii, și mergeți la cumpărături doar în locurile autorizate.
Este vorba, mai ales, de alimentele ușor alterabile, cum ar fi lactatele și carnea, transmite Știri.md cu referire la protv.md.
La orice pas, în Capitală, poți vedea comercianți care vând în plină stradă. Pe tarabele improvizate, oamenii și-au aranjat tot felul de produse, care se coc la soare.
Mulți le-au acoperit cu plapume ori au luat-o la fugă când au văzut camera.
Această femeie a venit din satul Brăila, la 5 dimineață, cu 6 sticle de lapte și câteva kilograme de brânză. Asigură că produsele sunt proaspete.
Deși știe că nu are dreptul să vândă în stradă, femeia se plânge că doar așa poate să câștige un ban.
Pe unii cumpărători nu îi sfidează faptul că produsele sunt ținute în căldură.
Iar alții, îngrijorați de sănătatea lor, spun că merg la cumpărături doar în locurile autorizate.
Alimentele, mai ales cele ușor alterabile, care sunt vândute în soare, ne pot crea probleme serioase de sănătate, spun medicii.
Acum, când soarele este din ce în ce mai puternic, trebuie să fiți și mai atenți. Altfel, riscați să ajungeți la spital.
În 2018, spun specialiștii din sănătate, numărul cazurilor de intoxicații a crescut cu 31%.
Și acasă, trebuie să țineți cont de câteva reguli. Separați carnea și fructele de mare de celelalte produse. Depozitați mâncarea în cutii speciale. Fierbeți supele și ciorbele până la 70 de grade și folosiți pentru asta un termometru alimentar. Totodată, nu lăsați mâncarea la temperatura camerei.
1. Separați carnea și fructele de mare de celelalte produse.
2. Depozitați carnea în cutii speciale.
3. Fierbeți supele până la 70 de grade.
4. Păstrați mâncarea în frigider.