main logo
672

La Gara Feroviară din Chișinău a fost inaugurat un oficiu de evidență a străinilor

Un nou oficiu de evidență a străinilor al Biroului Migrație și Azil a fost inaugurat la Gara Feroviară din municipiul Chișinău.

În Capitală a fost inaugurat un oficiu de evidență a străinilor

Evenimentul a avut loc în seara zilei de vineri, 16 august, la sosirea trenului Odesa - Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

De serviciile noului oficiu vor putea benefica cetățenii străini care intră în, respectiv pleacă din Republica Moldova cu trenurile de pasageri ce tranzitează regiunea transnistreană. În prezent, există două astfel de curse: Odesa – Chișinău și Moscova – Chișinău.

Potrivit Biroului Migrație și Azil, în prima zi de funcționare a noului oficiu, s-au înregistrat 20 de cetățeni străini din cinci țări, sosiți în țara noastră de la Odesa.

Prezent la evenimentul de inaugurare, vicepremierul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a subliniat că noul oficiu va facilita procedura de înregistrare a străinilor, care sunt astfel scutiți de necesitatea de a se deplasa suplimentar la autoritățile competente pentru legalizarea șederii în Republica Moldova.

Pe parcursul unui an, în oficiile similare ce funcționează pe rutele auto care tranzitează regiunea transnistreană sunt luați în evidență circa 70 mii de străini.

img19006489

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării