main logo
893

La Cahul a fost inaugurat Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare

La Cahul a fost lansat astăzi, 8 septembrie, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare Sud.

La Cahul a fost inaugurat Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare

Evenimentul a avut loc în Piața independenței, transmite Știri.md. 

La ceremonia solemnă a participat Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, Excelența sa Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, Secretarul de Stat al României Raed Arafat, dar și alți reprezentanți ai autorităților din România și țara noastă.

Șeful IGSU, general –maior, Mihail Harabagiu, a declarat că salvatorii și pompierii vor fi la datorie pentru acordarea asistenței calificate în zona de sud a țării prin implemenarea cu succes a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare la Cahul. 

După lansarea evenimentului oficialii au vizitat Unitatea de Primire Urgentă din cadrul Spitalului municipiului Cahul, dar și Dispeceratul Integrat pentru Situații Excepționale din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale Cahul. 

În cadrul vizitei au fost stabilite sarcini de cooperare a serviciilor de urgență pentru reacționarea operativă și eficientă în interesul cetățenilor Republicii Moldova din zona de SUD a țării. 

Potrivi IGSU, de la lansarea SMURD-ului în Republica Moldova au fost efectuate peste 13.000 de intervenții terestre pe teritoriului țării noastre și 57 de intervenții aeromedicale. 

La moment, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare acordă asistență calificată în zona de nord, dar și sud. 

Conform informației IGSU, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare Nord și-a  început activitatea din toamna anului 2014, iar începând din acest an  cetățenii din nordul țării au  beneficiat de asistență calificată urgentă la standade europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării