main logo
714

La Anenii Noi a avut loc Festivalul Răsune Fanfare, fără Hotare

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Andrei Chistol, a participat astăzi, 8 mai, la cea de-a V-a ediție a Festivalului-concurs transfrontalier „Răsune Fanfare, fără Hotare”, care s-a desfășurat în orașul Anenii Noi.

La Anenii Noi a avut loc Festivalul Răsune Fanfare, fără Hotare

În mesajul său de salut, Andrei Chistol a menționat că Festivalul-concurs transfrontalier „Răsune Fanfare, fără Hotare” reprezintă o bună platformă pentru promovarea culturii în teritoriu și are drept scop descoperirea tinerelor talente, a formațiilor de artiști amatori, precum și stimularea activităților lor artistice, transmite Știri.md.

Evenimentul a întrunit 20 de fanfare din 15 raioane al țării și 2 fanfare din România, fiind organizat de Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Anenii Noi, în parteneriat cu A.O. Consiliul Național Consultativ al Oamenilor de Cultură din Republica Moldova și MECC.

Pentru organizarea și desfășurarea ediției din acest an a Festivalul-concurs transfrontalier „Răsune Fanfare, fără Hotare”, MECC a alocat, prin intermediul concursului proiectelor culturale, 95 de mii de lei.

Festivalul-concurs transfrontalier „Răsune Fanfare, fără Hotare” este consacrat memoriei maestrului Grigore Zănoagă, având drept scop revigorarea muzicii de fanfară, promovarea și valorificarea potențialului artistic al dirijorilor de fanfară, precum și schimbul de experiență culturală transfrontalieră.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării