main logo
773

Jurnalistul Vadim Ungureanu, reținut de poliție. Statuia instalată

Potrivit unui document publicat de jurnalistul Vadim Ungureanu pe contul său de Facebook, agentul constatator a luat decizia de a-i emite 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

UPDATE: Solicitată de Realitatea.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a precizat că persoana reținută a fost escortată la Inspectoratul de Poliție Centru pentru documentare.

Preliminar, aceasta riscă să fie trasă la răspundere pentru huliganism, mesajul adus la adresa candidatului electoral fiind calificat drept unul denigrator.

Legislația prevede pentru huligansim de la 6 la 30 de unităţi convenţionale, echivalentul în bani - de la 300 de lei la 1.500 de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore.

În ultima zi de campanie electorală pentru alegerile locale noi din 20 mai curent, la kilometru 0 din Capitală a apărut o ”statuie” care îl reprezintă pe liderul PPDA, Andrei Năstase, candidatul comun PAS-PPDA, la alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

Mica statuie a fost instalată în fața clădirii ”Poșta Moldovei” de către jurnalistul Vadim Ungureanu, care la scurt timp, a fost reținut de angajații poliției.

Vadim Ungureanu susține că astfel i se încalcă dreptul la protest.

Foto: Facebook.com

Foto: Lucian Virschi via Facebook 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării