main logo
1729

Jucării, haine și absorbante, împrăștiate live pe scările Ministerului Justiției

Colete cu haine și jucării destinate copiilor și deținutelor din penitenciare au ajuns să fie împrăștiate pe scările sediului Ministerului Justiției.

Jucării, haine și absorbante, împrăștiate live la Ministerul Justiției

Acțiunea vine ca o formă de protest din partea activistei Domnica Cemortan, care susține că îi este restricționat accesul și oportunitatea de a duce colete în penitenciare, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Activista a transmis live acțiunea de protest.

„Tot ce se afla pe scări, a avut ca destinaţie Penitenciarul Pruncul nr. 16 din Chişinău, unde sunt actual 26 de femei şi 6 copii, în detenţie. În aceste cutii se afla: jucării, cărţi, gel dus, pasta de dinţi, haine, absorbante (pentru că Ministerul Justiției NU asigura deţinutele cu produse de igienă). Protestez astfel pentru că mi-a ajuns cuţitul la os. Administraţia nu dă doi bani pe ajutor, însă a întrebat cineva de deţinuţi ce vor ei? Eu fac ceea ce fac, pentru copii ce sunt şi ei în detenţie şi femeile deţinute de la acest penitenciar”.

Ministerul Justiției nu a venit încă cu o reacție.

Menționăm că anterior Domnica Cemortan s-a implicat în mai multe acțiuni privind penitenciarele în care sunt deținute femei cu copiii. La Penitenciarul Rusca din Hîncești, Domnica Cemortan, împreună cu alte voluntare, a amenajat o cameră de joacă pentru copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării