main logo
589

Întoarce-le Veteranilor Sparanța: Cum are loc acțiunea

În fiecare an, organizația publică Forum, împreună cu voluntarii și activiștii, desfășoară acțiunea caritabilă Wерни Wетеранам Wеру (Întoarce Veteranilor Speranța).

În dimineața zilei de 9 mai vom merge în vizită la veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a-i felicita cu prilejul celei mai importante sărbători – ziua victoriei în războiul împotriva Germaniei naziste. 

Întâlnirile cu veteranii în această zi oferă posibilitatea să-i vedem pe luptătorii din acei ani de groază, dar și să ascultăm povestea vieții fiecărui dintre ei. Pentru noi, participanții la acțiunea Wерни Wетеранам Wеру, 9 mai semnifică ziua când ne exprimăm respectul față de oamenii care, acum mulți ani, au apărat dreptul nostru la viața și libertate. 

În această zi, nimeni nu ar trebui să facă declarații politice puternice, care să insulte memoria celor căzuți în război. 9 mai este, mai întâi de toate, ziua repurtării victoriei asupra celui mai oribil și crunt dușman.

Menționăm că în fiecare an, tot mai multe persoane participă la acțiune. Creștere vizibil interesul tinerilor. Mulți vin să-i viziteze pe veterani împreună cu familia și copiii. Istoriile povestite de veterani sunt foarte importante pentru educarea copiilor în dragoste pentru patria și istoria meleagului natal.

Când mergem în vizită la veterani, le readucem un pic de soare în casă și în suflet. Din păcate, foarte mulți dintre ei trăiesc în singurătate și o duc greu. Majoritatea au o pensie prea mică pentru a-și putea permite chiar și minimul necesar. Anume din acest motiv încercăm să le oferim veteranilor susținere, atât morală cât și materială.

În fiecare an, timp de o lună, colectăm ajutor pentru veterani. Organizația obștească Forum este foarte bucuroasă să primească ajutor de la oricine: locuitorii de rând ai Chișinăului, dar și companii sau agenți economici. 

Sperăm foarte mult că în acest an, acțiunea caritabilă Wерни Wетеранам Wеру va avea mai mulți participanți. În pofida declarațiilor făcute de autorități, doar noi, cei la care ne pasă, vom putea reda veteranilor încrederea, fiind siguri că fapta lor eroică va dăinui secole în șir. 

Mai multe detalii despre acțiune le puteți afla aici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării