main logo
307

Interdicția vânzării ţigărilor pe lângă şcoli şi spitale, în vigoare

Hotărârea Curţii Constituţionale pentru controlul constituționalității articolului 25 alin. (6) din Legea nr. 278 din 14 decembrie 2007 privind controlul tutunului va fi publicată mâine în Monitorul Oficial.

Interdicția vânzării ţigărilor pe lângă şcoli şi spitale, în vigoare

Potrivit deciziei CCM, interdicția comercializării produselor din tutun în apropierea instituțiilor de învățământ şi a instituțiilor medico-sanitare este constituțională, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Înaltul for a examinat sesizarea depusă de către ex-deputatul Simion Grișciuc. Acesta susţinea că actualele prevederi nu asigură o concurență loială între comercianți, deoarece legea interzice comerţul cu tutun în apropiere de şcoli şi spitale doar în spaţii mai mici de 20 m2, fără a se răsfrânge în privința unităților comerciale cu o suprafață mai mare.

Curtea a considerat că unitățile comerciale staționare dispun de mai multe garanții decât unitățile comerciale provizorii și a considerat că tratamentul diferențiat existent în acest caz este justificat. 

Curtea a respins sesizarea depusă de către Simion Grișciuc şi a recunoscut constituțional articolul 25 din legea privind controlul tutunului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării