main logo
772

Indemnizația de 16.000 lei pentru medici nu e plătită din ianuarie 2021

Indemnizația de 16.000 de lei pentru lucrătorii medicali care s-au îmbolnăvit la locul de muncă și cea de 100.000 de lei oferită rudelor în cazurile de deces, nu este plătită din 1 ianuarie 2021.

Indemnizația de 16.000 lei pentru medici nu e plătită din ianuarie 2021Foto: știri.md

Despre acest lucru a comunicat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, la ședința Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Oficiala a  precizat că s-a acumulat o datorie de 56,8 de milioane de lei – bani neplătiți în această perioadă la 500 de lucrători medicali. 

Ministra a sugerat să fie chemat la raport fostul ministru al Finanțelor ca să explice de ce nu a efectuat respectivele plăți. 

Ala Nemerenco a mai spus că rectificările operate la bugetul de stat pentru anul 2021 prevăd sumele pentru acoperirea restanțelor respective.

Precizările au fost făcute de ministră după declarația deputatului BCS, Vladimir Odnostalco, care a spus că sunt semnale îngrijorătoare, precum că ar urma să fie de reexaminată legalitatea acordării plăților de 16.000 de lei pentru cadrele medicale care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la locul de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării