main logo
442

În R. Moldova se va desfășura Festivalul Filmului Japonez

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Filmului Japonez se va desfășura în zilele de 2 și 3 noiembrie la Centrul Cultural ”Odeon” din Chișinău.

În R. Moldova se va desfășura Festivalul Filmului Japonez

Solicitat de agenție, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii, a menționat că în cadrul ediției din acest an vor fi proiectate patru filme, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Astfel, vineri, 2 noiembrie, la ora 18.15, va fi proiectat filmul ”Tremură cât vrei”, în regia lui Akiko Ohku. Sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 10.00, va fi proiectat filmul ”Parks”, regie: Nitsuki Seta, la 12.10 – filmul ”Tremură cât vrei”, la 14.20 – filmul ”De azi e lumea ta”, în regia lui Masaya Ozaki, și la 16.20 – filmul ”Let’s go, Jets”, în regia lui Hayato Kawai.

Potrivit oficialului, festivalul urmăreşte drept scop de a prezenta viaţa şi modul de gândire a japonezilor. „Sperăm că prin cele patru filme veţi afla mai multe despre noi şi ţara noastră”, a subliniat Masanobu Yoshii.

Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Prima ediție a Festivalului Filmului Japonez a avut loc în martie 2017, iar cea de-a doua - în octombrie același an. Ambele ediții au fost dedicate aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre R. Moldova şi Japonia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării