main logo
3827

Imnul Moldovei și cel al UE au răsunat în plenul Parlamentului

Imnul R. Moldova și cel al Uniunii Europene au răsunat astăzi, 15 decembrie, în plenul Parlamentului de la Chișinău. Astfel a fost celebrată deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE.

Imnul Moldovei și cel al UE au răsunat în plenul ParlamentuluiFoto: Simbol

În debutul ședinței, președintele Parlamentului a mulțumit demnitarilor și cetățenilor R. Moldova pentru implicarea și sprijinul lor în parcursul european al țării noastre, transmite Știri.md.

„Ieri am trăit un eveniment foarte important, o decizie istorică pe care cu toții am așteptat-o foarte, foarte mult timp, mulți ani. Ieri, Consiliul European a adoptat decizia de deschidere a negocierilor de aderare a R. Moldova. Vreau să mulțumesc funcționarilor din Parlament, din această clădire, din Guvern, de la Președinție, care, probabil mai puțin vizibili, au făcut un lucru enorm de pregătire a documentelor, de pregătire a rapoartelor și de comunicare în același timp. Și, desigur, vreau să mulțumesc cetățenilor care au avut încredere în noi, că ne-au susținut și au crezut că acest lucru este posibil”, a declarat Igor Grosu.

Știri.md amintește că joi, 14 decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și R. Moldova.

La scurt timp, Maia Sandu a felicitat populația țării menționând că decizia CoE de a deschide negocierile pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană este o victorie a tuturor cetățenilor.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare în care a spus că viitorul R. Moldova este în Uniunea Europeană.

Totodată, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că decizia Consiliului European reprezintă un moment istoric pentru R. Moldova.

În final, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a evidențiat determinarea R. Moldova de a ajunge la standardele europene, precum și efortul depus constant de țară pentru a îndeplini scopurile propuse.

Video: tv8.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării