main logo
615

IGP: Anchetă privind confiscarea mașinii în care se afla tirajul unui ziar din Rezina

Ministerul Afacerilor Interne a intervenit în urma apelului organizațiilor nonguvernamentale din domeniul mass-media, referitor la informațiile apărute în presă, privind confiscarea de către poliția locală a unui autoturism în care se afla tirajul unui ziar local din Rezina.

IGP: Anchetă privind confiscarea mașinii cu tirajul unui ziar din RezinaIGP: Anchetă privind confiscarea mașinii cu tirajul unui ziar din Rezina

La indicația ministrului Alexandru Jizdan, astăzi, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale. 

De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția va reveni cu detalii despre rezultatele anchetei.

Amintim că tirajul ziarului Cuvântul de la Rezina a fost confiscat de Politia locală a Inspectoratului de Poliție Rezina. 

În context, Premierul a cerut ca incidentul să fie investigat minuţios, iar dacă se va constata că poliţiştii au admis abateri, aceștia să fie sancționați conform legii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării