main logo
390

Iarmarocul agricol va fi organizat doar în sectorul Râșcani al Capitalei

Iarmarocul agricol, în cadrul căruia consumatorii pot procura fructe și legume direct de la producător, va fi organizat la sfârșitul acestei săptămâni doar în sectorul Râșcani al capitalei, pe strada Miron Costin, în perimetrul bulevardului Moscova și strada Nicolae Dimo.

Iarmarocul agricol va fi organizat doar în sectorul Râșcani al Capitalei

Decizia a fost anunțată astăzi de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Autoritățile au anunțat săptămâna trecută că astfel de iarmaroace vor fi organizate în fiecare zi de sâmbătă, până la sfârșitul lunii noiembrie. 

Primele locații în care a fost propusă desfășurarea lor a fost sectorul Telecentru, zona podului, în sectorul Buiucani, pe strada Ioana Radu, lângă parcul Dendrariu și în sectorul Râșcani, pe strada Andrei Doga.

Ecaterina Grigorean, șef al Serviciului informare al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a declarat pentru agenție că decizia de a organiza din această săptămână iarmarocul doar în sectorul Râșcani al capitalei a fost determinată de faptul că, la sfârșitul săptămânii trecute, în celelalte locații anunțate numărul producătorilor agricoli prezenți a fost unul redus.

Autoritățile vor examina posibilitatea ca pe viitor să organizeze iarmaroace și în alte locuri, în funcție de solicitările producătorilor.

Scopul desfășurării târgurilor este de a oferi posibilitatea producătorilor de a-și prezenta producția direct consumatorului la un preț rezonabil. Iarmarocul va fi deschis cu începere de la ora 9.00 până seara târziu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării